2 Kasım 2014 Pazar

ünyadaki sıradışı mimari tasarımlar, esinlendikleri mimari akımlar ve özellikler.

Harpa Gösteri ve Konferans Merkezi / İzlanda

2011 yılında Henning Larsen ve Batteríio Mimarlık tarafından inşa edilen bu yapı, Reykjavik'deki limanda bulunmaktadır. 

Liman ile şehrin canlı yaşamını yansıtan ve büyük ve parlak bir heykel gibi duran Harpa'nın önündeki geniş meydan, İzlanda kumuna atıfta bulunularak, koyu bir desende tasarlanmıştır. 

Etrafındaki su havuzlarının cephelerde ayna görevi gördüğü bu yapı, camekanlı dış cepheyle hem içindekilere hem de kendisini izleyenlere harika bir manzara sunmaktadır.
Gardens Bay the Bay / Singapur

Wilkinson Eyre Architects ve Grant Associates tarafından 2012'de yapılan bu yapı tasarlanırken, orkide şeklinden esinlenilmiş, teknoloji ve doğanın bir birleşimini sunmayı amaçlamıştır. 

Çarpıcı mimari yapıların bahçelerle bütünleşen görünümleri, günlük ışık ve ses gösterileri, göller, ormanlar, etkinlik alanları, yemek ve alışveriş imkanlarıyla geniş bir yelpaze sunan Gardens Bay the Bay, nesli tehlikedeki bitkilerin de bulunduğu parkla da benzerlerinden ayrışmaktadır.
PEROT Doğa ve Bilim Müzesi / Dallas, ABD 

Sahip olduğu sıra dışı mimarisiyle tasarımcısı Morphosis Architects'e Pritzker Prize ödülü kazandıran müze 2012 yılında tamamlanmıştır.
METROPOL PARASOL / Sevilla, İspanya

Mimar J. Mayer H. tarafından 2011 yılında tamamlanan bu eser, dünyanın en büyük ahşap konstrüksiyonlu ikonik yapısı konumundadır. 

Şehrin sanat ve mimariyle bütünleşen meydanı Plaza de la Encarnacion'de konumlanan bu yapı, sunduğu estetiğin yanı sıra, ışık ve gölge oyunlarıyla da giderek artan ilgi toplamayı başardı.
ABSOLUTE WORLD / Mississauga, Ontario

MAD Architects tarafından 2012 yılında Toronto'da inşa edilen bu gökdelen, eliptik daire planlamasıyla post modern mimarinin güzel bir örneği olarak konumlandırıldı.

Oldukça yüksek olmasına rağmen her dairenin bir balkona sahip olduğu bu gökdelenı, döngüsel mimari planıyla kente kattığı estetiğin yanı sıra, sakinlerine de maksimum manzara açısı kazandırmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder